Vyberte stránku

Odlehčený dezert s pečenými jablky je ideální na toto chladné období. Místo skořice můžeš použít třeba perníkové koření, nebo jinou směs koření založenou na skořici.

Na 3 porce potřebuješ:
3 jablka, oloupaná, zbavená jádřinců a nakrájená na kostičky
1 lžíci másla
3 lžíce cukru
1/2 lžičky skořice
150 g krémového sýra
160 g hustého jogurtu
3 lžíce medu
1 lžičku vanilkového extraktu
1/2 lžíce skořice
70 g sušenek, rozdrcených

Na pánvi opeč kousky jablek spolu s máslem, cukrem a skořicí. Trvá to asi 5 minut. Nech zchladnout.
Metlou vyšlehej krémový sýr, jogurt, med, vanilkový extrakt a skořici do hladkého krému.
Připrav si 3 skleničky o objemu 200 – 250 ml.
Na dno rozděl rozdrcené sušenky. Potom dej 2-3 lžíce krému, 2 lžíce jablek, 2-3 lžíce krému a 2 lžíce jablek.
Servírovat můžeš hned, nebo nech vychladit. V ledničce vydrží až 7 dní.