Postupně se učím, jak se dají obyčejné věci péct bez vajec. Další v pořadí byly vafle. Těsto je trochu nafoukané, a není tak tekuté, jako obvykle, ale když si na to zvyknete, tak vafle jsou z něj jedna báseň.
Na 14 vaflí potřebuješ:
250 g hladké mouky
75 g cukru
1 lžičku sody
3 lžičky prášku do pečiva
Špetka soli
2 hrnky podmáslí
4 lžíce rozpuštěného másla (60g)
2 lžičky vanilkového extraktu
kokosový olej na vymazání
Ve střední misce smíchej metličkou mouku, cukr, sodu, prášek do pečiva a sůl. Přidej podmáslí, máslo a vanilkový extrakt. Opatrně promíchej a dej pozor, abys směs nepřemíchal. Dej na 10 minut stranou.
Nahřej si vaflovač. Plotýnky vymaž kokosovým nebo jiným olejem. Do každé půlky dej cca lžíci a půl směsi a peč podle pokynů od výrobce. Upečené vafle dávej do nahřáté trouby, aby byly teplé.
Podávej s čím máš rád.